Dit blog behandelt voorvallen, dingen, zaken, gevallen, situaties, anekdotes en gebeurtenissen waarin het goede of juist het nare in de mens naar voren kwam. Olav de Maat probeert die voorvallen, dingen, zaken, gevallen, situaties, anecdotes en gebeurtenissen te duiden en er verklaringen voor te vinden.

Waarom? Omdat het helpt om begrip te krijgen voor de mens die rare sprongen maakt, zelf in de gelegenheid te komen om het af en toe net iets beter of leuker te doen en vooral om er een beetje blijer van te worden.

Olav de Maat (1978) is consultant, trainer en schrijver. Hij is oprichter van Fellow Man, een adviesbureau voor dienstverlenende bedrijven binnen onder andere de overheid, het onderwijs, de techniek en de media. Hij zet zijn kennis van economie, psychologie en biologie in om organisaties menselijker te maken. In 2016 kwam zijn boek Hufters en helden: waarom we allemaal een beetje aardiger moeten zijn uit bij Maven Publishing. Olav is beschikbaar als adviseur, trainer, interim-manager en spreker. Zie voor meer info fellow-man.nl of stuur Olav een bericht.


Als je zijn blog waardeert, laat dat dan zien: volg dit blog of like Fellow Man op Facebook. Dank je!

Advertisements

5 thoughts on “Over dit blog en over Olav

 1. Hee lieve Olav, wat leuk om jouw blog te ontdekken! Mooi woord, mensenkijker. Gaaf dat je boek nu ook echt gaat verschijnen, gefeliciteerd daarmee. Hoop dat het je goed gaat.
  Tijdens mijn London-settle-in-sabbatical ben ik ook een blog gestart. Aanvankelijk om Lena op te vrolijken omdat ze haar vriendinnetjes zo miste tijdens de zomer. Mijn blog gaat over twee avontuurlijke kinderen van 3 en 6. Via de verhalen nemen ze de lezer mee in hun belevingswereld. Neem gerust eens een kijkje op rosawillem.wordpress.com. Veel liefs!! Roos

 2. Hallo Olav, Ik ben je boek aan het lezen (goed!) en ben gisteren bij de PB-avond in Berlage geweest (ook al goed!). Hoe kan ik je blog volgen? Alleen via de FB-pagina Fellow Man?

  1. Hi Luvienna, leuk dat je m’n boek leest (en het goed vindt :). Als het goed is, staat er rechts onderin het scherm een button (‘Follow’ geloof ik) als je op mijn blog bent. (Ik kan dat zelf niet zien omdat ik de beheerder ervan ben en mezelf niet kan volgen.) Als je daarop klikt, volgt de rest vanzelf. Als het goed is… Als dat niet zo is, laat me dat dan weten. Hartelijke groet, Olav

   1. Aha, raadsel opgelost. Ik gebruik Google Chrome en daarin is de Follow-knop niet zichtbaar. In IE wel. Volgen is nu gelukt. 🙂

    Misschien handig om te kijken of je die knop ook in andere browsers zichtbaar krijgt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s