Premier Tayyip Erdogan van Turkije komt donderdag as. naar Nederland en Rutte zal ’m wel ’s vertellen dat ie zich niet moet bemoeien met de manier waarop wij kinderen in adoptiegezinnen onderbrengen. Vice-premier en minister van Sociale Zaken Asscher heeft in de afgelopen weken hierover het vuurtje al goed opgestookt. In de pers doet hij stoere uitspraken waarin onze normen en waarden worden verdedigd. Als wij kinderen uit moslimgezinnen bij lesbische vrouwen willen plaatsen, dan is dat ónze keus! Inmiddels duikelen de politici over elkaar heen om in de media hun ongenoegen over de Turkse regering te uiten. Wilders zegt dat Erdogan niet welkom is. “Moven,” moet Tayyip als het aan Geert ligt.

Vandaag hebben wij onze pup, Flip, in huis gekregen. Zo’n lief baasje! Ik heb, na de eerste zes uur, nog steeds geen spijt van onze keus om hem te nemen. Integendeel. Hij is top. Om ons voor te bereiden op Flips komst hebben we een paar opvoedboeken over puppy’s gelezen. Belangrijkste les daarin: beloon gewenst gedrag en negeer ongewenst gedrag. Dus, als je puppy plast als je hem uitlaat, geef hem dan een snoepje en overstelp hem met gejubel. Als je puppy aan de gordijnen hangt, negeer hem dan volkomen. Als je hem in zo’n geval er vanaf probeert te rukken, zal hij leren dat in de gordijnen hangen aandacht betekent. En aandacht is voor een hond (bijna) net zo lekker als snoepjes.

Vanwaar deze twee anekdotes in één column? Nee, niet omdat mijn vriendin en ik een lesbisch stel zijn en onze pup uit een moslimgezin komt. Wel omdat ik bij het nieuws vanavond aan deze belangrijke opvoedkundige les dacht: als je vindt dat de Turken ten onrechte zich bemoeien met ons binnenlandse beleid, negeer ze dan. Geef Erdogan op z’n bezoek aan ons land de luxe-behandeling en doe net alsof die hele situatie-Yunus niet bestaat. Ik denk dat Erdogan dan eerder – eerder, niet zeker – zich achter z’n oren krabt of die hele heisa in zijn land wel ergens op slaat. Nu, met al dat spierballengeleuter, zal ie zich juist gesterkt voelen in zijn overtuiging dat jongetjes een leven vol ellende tegemoet gaan als ze door twee vrouwen worden opgevoed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s